Erik Thorbjørnsen

Hiv o’ hoi!

Jeg regner med at du nærmest kjenner havlukta komme ut av skjermen, nå som du har funnet nettbutikken min. Jeg heter Erik Thorbjørnsen, og er en ekte Hvasslending. Jeg har hele livet vært fascinert av gamle og vakre ting, spesielt med maritimt preg.

Mange kjenner meg igjen fra restauranten Den Blå Brygge i Sandøsund, som vi dekorerte med ymse gjenstander fra fjern og nær. Vi fant raskt ut at gjester ønsket å kjøpe disse, og derved var det i gang. Først på hobbybasis, men nå har vi overlatt restauranten til andre og satser på salg av vakre og gamle gjenstander på heltid, både gjennom butikken i det gamle banklokalet vis-a-vis Hvasser Motell, samt på nettbutikken vår.

Jeg er spesielt opptatt av å spore opp gjenstander som i tillegg til å fylle en funksjon, også oppfyller estetiske og håndverksmessige krav. Et ord som yrkesstolthet, som nå nærmest aldri blir brukt lenger, preger mye av det jeg kan tilby. Håndverkere og spesialister som lagde bruksgjenstander i forne dager, la ofte sjela si i at det de lagde også skulle være vakkert, i tillegg til at det var solid og bruksvennlig. Dette gjenspeiler seg i nydelig treverk, skinnende messing og flott utforming.

De fleste av gjenstandene finner jeg i Norge og England, men også en del i Holland og andre europeisk land med en sjøfartshistorie. Jeg setter kompasskursen mot ting jeg selv gjerne skulle hatt i mitt eget hjem, og som jeg håper vil finne sin rettmessige plass i hytter og hus, både her på Hvasser og ellers.

I tillegg tilbyr jeg en serie egenproduserte møbler og gjenstander laget spesielt med tanke på utebruk. Disse er snekret av gamle materialer, det meste drivved, som jeg har sanket på lokale øyer og strender. Stikkordene her er solide materialer og røff design – ting som kan stå ute selv når det ville havgapet glefser innover svabergene! Når plast og kunstrotting går og gjemmer seg, tar mine møbler rev i seilene og står han av. Ta gjerne kontakt hvis du har spesielle ønsker, så skal jeg prøve å oppfylle dem. Men, som når det gjelder alt godt håndverk, er det viktig å gi flisegurien tid!